top of page

Våra behandlingar

Image by Superkitina

Allmäntandvård

Friska tänder i en frisk mun är en viktig grund för att må bra i övrigt. När vi undersöker dina tänder och din mun regelbundet har vi möjlighet att upptäcka och bromsa eventuell sjukdom i god tid, innan de ger svåra symptom. Vi hjälper dig med allt från enklare undersökningar till restaurerande tandvård som lagningar, kronor, broar, rotfyllning och implantat samt behandling mot tandlossning.

pexels-andrea-piacquadio-3808804.jpg

Akut tandvård

Har du bitit sönder en tand, tappat en krona eller drabbats av tandvärk? Akuta besvär kan komma plötsligt. Vi finns tillgängliga när du behöver snabb hjälp och vid värk och/eller svullnad är vår målsättning att hjälpa dig redan samma dag.

Estetisk tandvård Lidköping Sara Floberg Tandläkare

Om du inte är nöjd med hur dina tänder ser ut finns idag möjlighet att återskapa eller förändra ditt leende med estetisk tandvård. Vi har mångårig erfarenhet av att förändra leenden med skalfasader eller osynlig tandreglering med Invisalign. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

white%20and%20yellow%20ice%20cubes_edited.jpg

Krona och bro

Om din tand har lagats många gånger eller är mycket skadad kan tanden förstärkas med en porslinskrona, som både ser ut som och känns som din tidigare tand. 

Om du saknar en tand, kan denna ersättas med en porslinsbro. Detta är ett enkelt sätt att åtgärda en tandlucka där man förankrar bron i granntänderna.

Porslinet i kronan/bron missfärgas aldrig och ser mycket naturligt ut.

white%20and%20yellow%20wooden%20condiment%20shakers_edited.jpg

Implantat

Vid förlust av en eller flera tänder, kan dessa ersättas med hjälp av tandimplantat. Implantatet består av en titanskruv som placeras i käkbenet, på vilken man sedan fäster en porslinskrona. Inför varje implantatbehandling görs en noggrann undersökning och planering för att säkerställa gott behandlingsresultat. Det är viktigt att munnen är frisk innan implantatbehandling påbörjas och ofta behövs ett eller flera besök hos tandhygienist innan behandlingen kan starta.

080_CoatedV2.jpg

Invisalign

Idag är det vanligt att även vuxna behandlas med tandställning för att räta ut sneda eller ojämna tänder. Invisalign är ett mer estetiskt alternativ till klassisk tandreglering. Invisalign består av flera genomskinliga, nästan osynliga skenor i plast som du varannan vecka byter ut till nästa uppsättning skenor. För varje skena förflyttas dina tänder en liten bit, tills de nått den slutgiltiga positionen.

Kvinna vit Soligt leende

Skalfasader

Skalfasader består av tunt porslin och kan ge din mun ett helt nytt utseende. Det finns olika anledningar till att göra skalfasader, till exempel kan skalfasader göras om tänderna är skadade, sneda eller har en form som påverkar utseendet negativt, om missfärgningar finns som inte går att behandla med blekning, eller om om tänderna har sprickor, glipor eller är nedslitna. Fråga oss gärna om du är intresserad av att veta mer.

Image by Nacho Fernández

Tandlossning

Inflammation i tandköttet (gingivit) ger rött, svullet och lättblödande tandkött. Detta orsakas av bakterier i plack och tandsten. Gingivit kan snabbt läka vid behandling, men obehandlad kan den så småningom orsaka tandlossning (parodontit). Då bryts benet runt tanden ner, och tanden blir tillslut rörlig. Rökare och diabetiker har högre risk att drabbas av parodontit. Även arvsanlagen har betydelse för tandlossningsrisken. Med god munhygien och regelbundna besök hos tandhygienist kan gingivit och parodontit förebyggas och åtgärdas. I vissa fall kan även parodontiten behöva behandlas kirurgiskt hos tandläkaren.

Headache

Huvudvärk och käkledsbesvär

Att gnissla, pressa eller bita ihop tänderna beror ofta på stress och kan leda till huvudvärk och ömma och stela käkar. Tandgnissling ökar också risken för att tänderna snabbare slits ned. Behandling med individanpassad bettskena kan förebygga eller avhjälpa dessa besvär. Om tänderna har blivit mycket slitna, kan bettrehabilitering behövas för att skapa bra balans och funktion i bettet.

Våra behandlingar: Tjänster
bottom of page